Relasjonskraft-bilde

Landskonferansen 2025: Relasjonskraft

Hva er vi uten hverandre? Den årlige konferansen for fagpersoner som møter utsatte for seksuelle overgrep holdes i Bergen i 2025. Konferansen skal sette søkelys på betydningen av relasjoner i arbeidet med å bearbeide seksuelle overgrep og traumer.

Hvor: Radisson Blu Royal Hotel, Bergen
Når: 6.-7. mai, 2025
Program og påmelding her

Den årlige konferansen i regi av Nok, sentrene mot seksuelle overgrep, er for fagpersoner som møter mennesker som har vært utsatt for overgrep. I 2025 arrangeres den av Nok. Bergen, med støtte fra Nok. Norge. 

– Temaet for landskonferansen neste år er seksuelle overgrep i et relasjonelt perspektiv. Vi ønsker å sette søkelys på betydningen av relasjoner i arbeid med bearbeiding av seksuelle overgrep og traumer. Hva er vi uten hverandre?, spør Anne Merete Øvden, daglig leder ved Nok. Bergen.  

Anne Merete Øvden, daglig leder Nok. Bergen

I denne sammenhengen er de betydningsfulle andre ikke begrenset til å være en partner, et familiemedlem eller nær venn. Det kan like gjerne være en kollega eller en terapeut. 

– “Det som skades i relasjon må heles i relasjon” sa psykologen Judith Herman. Vi vet hvor viktig betydningen av menneskelige bånd er i en helingsprosess. Det er det vi mener med relasjonskraft, forklarer Øvden. 

Alle helse- og sosialtjenester er velkommen

På konferansen deltar ansatte fra alle landets Nok.-sentre. På sentrene jobber de med tematikken hver dag. I tillegg håper daglig leder Øvden at ansatte og studenter innen familievern, skolehelsetjeneste, barnevern, skole, barnehage, rus- og psykiske helsetjenester ser sitt snitt til å lære mer om temaet. 

– Vi tenker at det er viktig for alle som jobber med mennesker med traumer å se personen de har foran seg i en kontekst. Man møtes i samtalerommet en kort og avgrenset tid, mens livene og helingsprosessen skjer der ute man lever i hverdagen. Vi som hjelpere må se oss selv i en større sammenheng, både med andre fagfolk og den private konteksten menneskene lever livene sine i. 

Vel møtt til konferanse i Bergen!

Skriv til oss her