Kollektivutstillingen «Hele meg» ble vist i 2018 på Trondheim folkebibliotek i forbindelse med Verdensdagen mot seksuelle overgrep. Hylja Häninger var utstiller.

17 år med taushet

Til dere som er utsatt: Fortell om det!

I en kronikk i Midtnorsk debatt i dag, skriver ansatte ved Nok. Trondheim at mange fremdeles syns det er vanskelig å fortelle at de har vært utsatt for overgrep, selv om vi har kommet langt når det gjelder åpenhet de siste tiårene. Det gjør at mange går lenge med en hemmelighet de har behov for å bearbeide.

Det hender ofte at brukerne av senteret vårt forteller at de er redd for å ikke bli trodd om de forteller om overgrep. De kan også være redde for konsekvensene av det de forteller – at familien skal splittes eller for å bli behandlet/sett annerledes på av venner og de nærmeste. Dette er helt normale reaksjoner på unormale hendelser, men som sitter godt forankret i kroppen til de som opplever dette.

De kommer med en oppfordring: Bryt taushet med åpenhet! Les hele kronikken her.

Skriv til oss her